Barvení vajíček v červené a žluté cibuli
Červené kraslice jsou zkrátka nepřehlédnutelné! Krásného odstínu dosáhnete svařením slupek ze žluté nebo červené cibule, případně obojího. Na 0,5 litru vody použijte slupky z 10 větších cibulí a 2 lžíce octa. Při barvení teplou cestou dosáhnete jednolitého, živějšího a sytějšího odstínu.
Barvení vajec v červené řepě
Růžový až červený odstín vykouzlíte ponořením vařených bílých vajec do vývaru z nahrubo nastrouhané červené řepy. Vařte je společně zhruba 15 minut ve vodě. Čím déle je ve vodě necháte, tím sytější a tmavší bude výsledek. Pokud byste v ní kraslice nechali příliš dlouho, obarvily by se do šedohněda.
Barvení vajec v červeném víně
Skořápky lze obarvit i v červeném víně, přičemž právě to levné krabicové disponuje výbornými barvicími schopnostmi. Jak na to? Syrová vejce zalijte vínem a vařte 15 minut, poté je nechte vychladnout a na noc vložte i s nálevem do lednice. Výsledný odstín by měl být červeno-hnědý podle pigmentace vína.
Barvení vajíček avokádem
Láká vás neokoukaný lososovo-růžový odstín? V litru vody nechte na hodinu vyvařit 3 celé pecky z avokáda. Poté je vyndejte, do nálevu přidejte lžíci octa a bílá vejce, která by se zde měla vařit zhruba 12 minut. Kraslice budou tmavší, pokud je necháte v nálevu ponořené další hodinu.