Kdo by si chtěl (ne)vychutnávat steak s napečenými škodlivinami, který není ani dobrý, ani zdravý? Stačí velmi málo, protože základem každého čištění grilu je:
pravidelné čištění ideálně mezi jednotlivými chody,
po posledním kousku gril ještě jednou pořádně nahřejte a nechte zhruba na 15 minut vypálit tuk,
nenechávejte čištění grilu „na někdy potom“, nejlépe se totiž čistí ve chvíli, kdy je ještě rozehřátý,
vyčištěný gril skladujte vždy v suchu a optimálně zakrytý,
nepodceňujte bezpečnost. Pokud necháte ve vaně grilu či sběrači tuku velké množství napečené špíny, vystavujete se riziku vzplanutí. Myslete také eko, protože vypečený tuk nepatří přeci do toalety ani do výlevky. Přelijte jej třeba do plastové láhve a šup s ním do speciálního kontejneru na olej.
Nezáleží na tom, jestli budete své kulinářské kousky grilovat na „plynu“, na „elektrice“ anebo jestli necháte provonět jídlo dřevěným uhlím. Výsledek bude vždy stejný – perfektně čistý gril připravený do akce.