Ingredience
Na placky:
3 hrnky hladké mouky,
1 hrnek podmáslí,
1 vejce,
1 lžička soli,
1 lžička cukru krystal,
½ lžičky jedlé sody.
Na směs tandoori masala:
400 g kvalitního strouhaného sýra,
1 vejce,
rozmačkané vařené brambory (cca 5 kusů),
koření tandoori masala,
pepř a sůl na dochucení.
Na dip:
Zakysaná smetana,
řecký bílý jogurt,
česnek a bílý pepř.
Postup
Smíchejte všechny ingredience na placky, vypracujte těsto a nechte ho 20 minut odležet. Z těsta vytvarujte kuličky a rozválejte je do placek. Na gril položte tál a placky na sucho upečte. Do vychladlých placek vyřízněte kapsy a naplňte směsí tandoori masala. Placky krátce zapečte a podávejte s česnekovým dipem.