Základem je správný gril a k němu grilovací nářadí. Hodit se vám určitě budou kleště, vidlice, špachtle či obracečka a teploměr na maso ve formě jehly. Metličku oceníte při přípravě marinád nebo omáček a grilovací pánev vám usnadní opékání menších kousků zeleniny. Abyste se při manipulaci s grilem, nářadím či jídlem nepopálili, pořiďte si i silikonovou rukavici.
Na samotné grilování si také připravte 2 prkénka, podložky či desky. Jednu desku budete používat na syrové suroviny a druhou na upečené maso, aby se mezi sebou potraviny nekontaminovaly. Ke krájení masa a přípravě dalších surovin budete potřebovat sadu různě velkých a řádně naostřených nožů. Ideálně si rovnou pořiďte prkénko s integrovaným brouskem, tak budete mít nože v top formě.
Vše si připravte k ruce, ať nemusíte odbíhat.
Tip: Špatné počasí nebo zima vám do grilování hodily vidličku? Nažhavte raclette gril, na kterém si opečete zeleninu i maso, ale také rozpečete sýr.