Reklama

Jak uvařit pohanku

Hledáte super přílohu, kterou využijete k omáčkám i na sladké kaše? Trefa! Pohanka je přirozeně bezlepková a skvěle vám doplní bílkoviny, vlákninu, zinek nebo mangan. Díky obsahu rutinu navíc budete mít pružné cévy a křečové žíly se vám vyhnou obloukem.

Hledáte super přílohu, kterou využijete k omáčkám i na sladké kaše? Trefa! Pohanka je přirozeně bezlepková a skvěle vám doplní bílkoviny, vlákninu, zinek nebo mangan. Díky obsahu rutinu navíc budete mít pružné cévy a křečové žíly se vám vyhnou obloukem.

Doba čtení 1 min.
Kateřina, redakce Heureka.cz
Pohanka

Pohanka

  • 891 produktů

Pohanka
Hrnce

Hrnce

  • 5172 produktů

Hrnce
Kuchyňská sůl

Kuchyňská sůl

  • 1195 produktů

Kuchyňská sůl
Multifunkční hrnce

Multifunkční hrnce

  • 62 produktů

Multifunkční hrnce
Sladidla

Sladidla

  • 801 produktů

Sladidla

Tipy na vaření pohanky

  • Pohankové kroupy nejprve přeberte a propláchněte. Pak je zalijte vroucí vodou v poměru 1 díl pohanky na cca 1,5 dílu vody. Osolte, vařte 5-10 minut a poté nechte pod pokličkou 15-20 minut, kdy vsákne všechnu vodu a dojde. Pohankové kroupy využijte jako přílohu k masu, k omáčkám, na rizoto a do polévky.

  • Loupané kroupy také můžete v poměru 1:2 zalít horkou vodou a nechat několik hodin nabobtnat. Nebo je vařte plných 15 minut. Oběma způsoby by měla změknout, ale raději ji v průběhu ochutnávejte.

  • Pohanku lámanku propláchněte a vařte jako kroupy v osolené vodě. Budou jí ale stačit pouze zhruba 3 minuty. Z lámanky si uvaříte kaši nebo ji použijte do nádivek, na karbanátky a do pomazánky.

Tip: Vyzkoušejte další formy pohanky - vločky, krupici, bulgur a mouku.

Mohlo by vás zajímat: