Jak vybrat bezdrátový telefon?

Na rozdíl od mobilních telefonů jsou telefony bezdrátové omezeny vzdáleností, na kterou mohou fungovat. V lecčems se podobají mobilním telefonům, jejich vývoj šel v posledních letech velice kupředu.

Na rozdíl od mobilních telefonů jsou telefony bezdrátové omezeny vzdáleností, na kterou mohou fungovat. V lecčems se podobají mobilním telefonům, jejich vývoj šel v posledních letech velice kupředu.

Doba čtení 2 min.
Andrea, redakce Heureka.cz

Parametr, který Vás bude zajímat, je dosah signálu. záznamník, či interkom. Moderní bezdrátové telefony se dají použít také ke psaní SMS zpráv. Tato funkce je dnes již běžně dostupná.

Rychlé odkazy:

Bezdrátový telefon do 1000 Kč
Telefony se záznamníkem
Telefony pro psaní SMS
Telefony se záznamníkem, SMS funkcí a identifikací volajícího
Nejoblíbenější bezdrátové telefony

Odkazy na osvědčené výrobce: Panasonic, Siemens, Philips, Sagem, Sencor

Jak velký mám volit dosah signálu?

V ideálním venkovních podmínkách činí dosah signálu až 300 metrů. V zastavěných prostorách je to většinou kolem 50 metrů.

Jedním z nejdůležitějších parametrů při výběru bezdrátového telefonu je dosah signálu. Výrobci uvádějí různé vzdálenosti, řádově ve stovkách metrů, ale ze zkušeností víme, že je potřeba ubrat několik desítek metrů z důvodu překážek mezi základnou a sluchátkem. V popisech bývá uvedena vzdálenost dosahu ve volném prostranství a vzdálenost dosahu v zástavbě. Tedy pokud budete mimo stavení, signál dosáhne několik stovek metrů. V obydleném prostoru jsou to desítky metrů.

Co je to doba pohotovostního režimu?

Doba pohotovostního režimu ovlivňuje četnost dobíjení vašeho přístroje. Voláte-li často a dlouho, pak vybírejte telefon s delší dobou pohotovostního režimu, nejlépe

. Při kratších hovorech postačí 100 až 150 hodin.

Doba, po kterou vydrží bezdrátový telefon nebo komunikátor v zapnutém stavu, a je připraven pro přijmutí volání nebo iniciování volání nebo datového přenosu. Doba v pohotovostním režimu je ovlivněna dobou, po kterou je telefon používán pro volání, protože při volání je baterie vybíjena mnohem rychleji než v pohotovostním režimu. Bezdrátové přístroje jsou závislé na energii baterie. Baterie se pozvolna vybíjejí a musí být proto nabity nebo případně vyměněny. Čím větší je číslo udávající dobu pohotovostního režimu, tím lépe.

Mám koupit telefon se záznamníkem?

Záznamník přímo v telefonu je velice užitečný, avšak přídavný digitální má lepší kvalitu zvuku. Pokud však potřebujete záznamník pouze na krátké vzkazy, postačí záznamník zabudovaný přímo v bezdtrátovém telefonu.

Záznamník je v dnešním uspěchaném světě velice dobrý pomocník. Mnohdy bývá součástí telefonu. V opačném případě si jej budete muset dokoupit. Samostatný digitální záznamník má lepší zvukovou kvalitu, rychlejší vyhledávání vzkazů, vzkazy se ukládají přímo do paměti přístroje. U některých modelů je možno si namluvit několik pozdravů a zpráv. Při výběru digitálního záznamníku dbejte na velikost záznamové kapacity. Pokud budete delší čas mimo domov, budete potřebovat dostatečně velkou kapacitu.

Telefony s SMS zprávami a funkcí interkom. Využiji tyto funkce?

Určitě ano. Telefony s SMS zprávami využijete pro posííání SMS zpráv  jak na mobilní telefony, tak i na telefony bezdrátové. Funkce interkom umožňuje volání v dosahu bezdrátových telefonů, stačí stisk jednoho tlačítka. Využijete ve větším domku nebo v paneláku se sousedy.

Moderní bezdrátové telefony jsou přizpůsobeny ke psaní SMS zpráv. Stejně tak telefon zprávy přijímá. Výhodná je u bezdrátových telefonů funkce interkom. Při stisku tlačítka na základně nebo na sluchátku mohou spolu hovořit dvě osoby na vzdálenost, kterou dovolí technické parametry telefonního přístroje. Tedy aniž byste museli vytáčet číslo a platit za volání, můžete si povídat. Interkom je v dnešní době standardním vybavením bezdrátových telefonů.

Vybrat Bezdtrátový telefon podle parametrů