Vaše pouť za lahodným grilovaným steakem by měla začít u řezníka. Na jazyku vám tak už jistě vyvstává otázka: „Které hovězí maso se na grilovaný steak hodí nejvíce?“
A odpověď je nasnadě: takové, které máte nejraději.
Preferujete měkké a libové řízky bez zásadnějších kousků tuku? Zvolte svíčkou, nízkou roštěnou (striploin) nebo třeba květovou špičku (rump steak).
Raději byste naskočili na pořádnou chuťovou horskou dráhu? Dejte šanci masu s vyšším obsahem tuku a vybírejte steaky z vysoké roštěné (rib eye), z pupku (flank steak) nebo z krku (chuck roll). Flákoty mramorované tukem. Šťavnaté kousky, kterým se chuťově nic nevyrovná.
Ať už to, nebo ono, hovězí maso směřující na gril by mělo vždy projít určitým zráním, a to buď suchým, nebo mokrým. Bude pak totiž křehčí a jeho chuť bude silnější.