Před Vánoci se každoročně jakoby roztrhl pytel se sdílením receptů na zaručeně nejchutnější vánoční cukroví, což je jasnou známkou toho, že domácí je zkrátka lepší než kupované. Laskominy z pultů obchodů sice mnohdy lákají výhodnou cenou a tím, že jsou bez práce, avšak často obsahují různé náhražky a směsné tuky.
Pusťte se proto do přípravy klasického domácího cukroví našich babiček. Rozlišujeme několik druhů:
Slepované: linecká kolečka, pracny, strojkové.
Suché: vanilkové rohlíčky, pracny, foukané ořechové rohlíčky, perníčky, kokosky, sněhové pusinky, marokánky, žabí huby, vinné a Masarykovo cukroví.
Krémové: pařížské rohlíčky, išelské dortíčky, trubičky, plněné ořechy, kornoutky, pařížské rohlíčky.
Nepečené: vosí hnízda, šuhajdy (čokoládové košíčky) a různé kuličky (kokosové, ořechové, medovníkové, tiramisu atd.).
Nechte se inspirovat naším výběrem nejlepších receptů. Které to jsou?