Rozmazlete své chuťové buňky s těmito výtečnými kakaovo-oříškovými včelími úly, které vás díky absenci syrových vajec neohrozí salmonelózou a jsou tedy vhodné i pro děti. Vyrobit si můžete také mandlovou nebo lískooříškovou variantu.
Ingredience na těsto:
120 g mletých vlašských ořechů (příp. lískových oříšků nebo mandlí),
40 g změklého másla,
2 lžíce kakaa,
2 lžíce rumu (pro děti použijte ovocnou šťávu nebo džem).
Ingredience na pudinkovou náplň:
300 ml mléka,
1 balíček vanilkového pudinku,
100 g krupicového cukru,
250 g změklého másla,
50 ml rumu (volitelné).
Dále budete potřebovat: Piškoty na základ a moučkový cukr na obalení.
Postup: Z uvedených surovin vypracujte těsto a dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice. Na krém uvařte pudink s cukrem a po vychlazení do něj zašlehejte máslo s rumem. Cukroví naplňte krémem pomocí zdobicího sáčku a zespodu přiložte piškot.