Nové telefony sází na konzervativní minimalistický design. Xiaomi vstupuje na stokrát a tisíckrát již probádané území a nám to upřímně zas až tak nevadí. Alespoň víme, co od nich očekávat - povědomou a prověřenou estetiku stojící na prémiových materiálech. Materiálech, které nově doplňuje také certifikace IP68! Nejlepší kousky Xiaomi jsou tak konečně voděodolné a prachuvzdorné.
Na první pohled by se mohlo zdát, že se mezi sebou modely nijak neliší. Nějaké ty malé rozdíly byste tam ale při bližším zkoumání našli. Xiaomi 13 nám svými ostře střiženými lesklými rovnými okraji připomíná iPhone.
Xiaomi 13 Pro v nás naopak vyvolává nostalgii. Díky svému zaoblenému displeji a díky svým uzoučkým hliníkovým okrajům v něm totiž vidíme starší Samsung Galaxy S8.
Rozdíl, kterého si pak všimnete spíše až po osahání obou modelů, se týká jejich materiálů. Záda třináctky jsou skleněná, zatímco záda verze Pro jsou keramická (a tudíž odolnější vůči škrábancům). Kromě zmíněných materiálů jsou ale jinak záda obou zařízení přibližně stejná - velkou část zabírá vystouplý čtvercový ostrůvek pro fotoaparáty.